APIKOTOMIJA

Apikotomija je kirurško odstranjenje vrška korijena zuba. Izvodi se u slučaju neuspješnog liječenja zuba. Ako liječen zub ipak pokazuje znakove širenja upale u kost, najprije se pristupa reviziji liječenja. Vadi se staro punjenje te se korijenski kanali ponovno čiste i pune. Ako upala opstaje i nakon revizije, potrebno je kirurškim putem odstraniti vršak korijena te kanal ispuniti plombom. Potpuno bezbolan zahvat u Institutu Siber, stoga ne dopustite da vas boli.

 

PODIZANJE DNA SINUSA (SINUS LIFT)

Gubitkom stražnjih gornjih zuba često dolazi do atrofije čeljusne kosti te do spuštanja dna maksilarnoga sinusa. Da bi se postavio implantat u to područje, potrebno je vratiti dno maksilarnoga sinusa natrag i napraviti mjesto za implantat. To se postiže dodavanjem umjetne kosti. Zahvat se izvodi pod lokalnom anestezijom.

 

UGRADNJA KOSTI I IMPLANTATA

Gubitak kosti često je posljedica gubitka zuba. Za ugradnju implantata potrebno je da čeljust bude dovoljno visoka i široka kako bi implantat bio stabilan. Ako pak dođe do smanjivanja kosti, potrebno je napraviti nadogradnju kosti (augmentaciju) kako bi se u nju mogao uspješno ugraditi implantat. Nadogradnja kosti ili augmentacija postupak je kojim se presađuje vlastita kost ili se ugrađuje umjetna.